Snart Jul!

Både på gott och ont. Julen skall ju vara en fridfull tid, jag tycks dock ha missuppfattat det. Har väl aldrig träffat så mycket pustande och stressade människor som just vid jul. Man skall köpa julklappar sedan har man fyllt listan med massa måsten, men måste man verkligen stressa så. Själv ser jag fram emot en lugn julledighet med INGA måsten. Skall fixa lite julklappar men det är en sak jag tycker är roligt och inget jag känner att jag måste, alltså inget måste där, jag gör det för att jag VILL. Tänk nu efter kära vänner och kollegor, GLÖÖM alla måsten! Njut, ät gott! Stressa ner! Ladda om batterierna till 2011.

Jaha det där var väl fina visdomsord efter att ha skrivit lite slutuppgifter till ointresserade gymnasielever som inte uppnått ett G i sådant aktuellt ämne som Datakunskap.

Tyvärr är det inte som de lärda säger att ungdomarna är en fena på datoranvändning, jag har ett flertal tvåor som förvånat har undrat när jag säger att de kan leta i filhanteraren, ok då, utforskaren, nehej men den här datorn då, nej inte det heller, jaha då vet jag inte riktigt vad jag skall säga mer än ok, du fixar säkert.

En del har nu lärt sig att åtminstonde spara och göra lite mappar, är riktigt duktiga, det vart den hårda vägen då de skulle lämna in en massa dokument som de gjort och inte hittade, tja bara att gilla läget och göra om. Så nu kommer det en slutuppgift som skall pigga upp eleverna så här innan jul. Hör och häpna de kan till och med bifoga en fil. Ingen tror mig säkerligen men väldigt många kan inte bifoga en fil och då är vi på 2010 talet, men tröst finns de kan ju facebook…………………………. stavade jag rätt där, troligtvis det enda sociala mediet som jag inte är värst förtjust i.

SKöt om er allihop!

Ha en riktigt god jul!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *