Året 2009

Ja nu var det dags för året´s sista blogginlägg, en sammanfattning av vårt år i familjen .

Hur var det egentligen?

Jo, jag som arbetar som lärare numera läste in min lärarexamen under februari till juni samt att jag arbetat på en fantastiskt bra gymnasieskola.

Roligt har varit att uppleva Alicia´s framfart hur hon har utvecklats från baby till ett busigt litet barn på 16 månader.

20090215-_alicia-farmor

Den här bilden är från januari 2009

alicia amiral_bea

På denna bild är vi på Täby, där Alicia klappar en väldigt snäll galopphäst som heter Amiral, han tyckte om henne och nosade glatt på hennes händer. Alicia satt tryggt i faster Bea´s famn och tyckte att det var roligt. Hon var med Bea runt om i stallet och gosade med fler av stallets inneboende.

Åke och jag var i Frankrike, bilade med vår lilla silverkula, gissa om vi hade roligt!!!!!!!

Här började resan
Här började resan

forsta_campingplatsenVidare så finns det ju alltid något som förmörkar himlen och det var detta med sonen Philip som fick ett konstaterat hjärtfel, vi i familjen var inte speciellt uppåt inför den nyheten.

Nackas_bollar-2684

När jag ändå skriver om Philip så vill jag passa på att tacka för allt han gjort för oss i år och det är en hel del. Han har byggt en dator som är som en blå tigerhaj, helt suverän, han har envisats med att jag bör lära mig använda en blogg, vilket ni ser resultatet av här, samt att Solveig och Philip har varit så gulliga mot mig när jag arbetat i Stockholm, jag har haft rena hotellservicen, jag har alltså bott hos dem till och från när jag arbetat.

Roligt var den trevliga fest, Solveig´s födelsedags fest, som vi inledde 2009 med. Jätteroligt, trevliga människor, god mat, bra musik.

Bör också nämna den fest vi hade i juni då vi firade farfar Åke som fyllde år samt att han blev pensionär och Bea som fyllde 25. Det var också en rolig fest.

Dock får allt det här mig att fundera, är jag så gammal så mina barn är 25 och 30 år gamla.

Det som var lite sorligt detta år var också farmor Elisabeth`s bortgång, hennes smeknamn var Gullan. Mysigare person fick man leta efter. Hon var också ett ankare för hela släkten. Vi har haft många roliga stunder ihop, jag vet att hon är med oss nu och firar nyår.

Bea-i-soffan

philip o solveig

Här har vi  Bea,  fart, full fart ca 60 km i timmen går det. Gissa om det är roligt att se, det blir väl så också när det är någon  man känner som rider.

bea_fidellity

Bea och jag pluggar lite ihop också, där vi då har ganska roligt som ni kanske ser på denna bildbe o jag

 

Vår lilla husvagn som Åke och jag äger, den har varit på ganska många äventyr nu. Här är ett av dessahusvagn_taby_2008_1

Magnus som vi endast ser hårtofsen på är Bea´s pojkvän, är personlig tränare på medley, han har hjälpt mig med att få ordning på mina något dåliga leder med att tipsa om funktionell träning. Jag har tillbringat åtskilliga pass på hans träningar, jättebra!

alicia_farfar_farmor-1

Här har vi fångat farfar också på bild, han har varit barnvakt några gånger till den lilla bustjejen.

Året´s  jul stog Philip och Solveig för, den optimala julen, god mat trevligt sällskap samt barnen som alltid förgyller julen!

julen 2009

Skall väl också nämna den finasiella kris som har drabbat oss i detta land 2009, i och för sig så är det svårt att förstå då man åker förbi köpcentra och finner så mycket bilar, hmmm hur var det med finanskrisen egentligen. Jag hittade en intressant artikel som är läsvärd, åtminstonde tyckte jag det, sedan är det naturligtvis frivilligt att tycka själv men den var bra.

Benny Åsmans´s sammanfattning av året som gick med att konstatera att det är den hårda klasskampen som gäller i fortsättningen, återfinns att läsa på  följande länk 

Skall återigen nämna att de foton jag publicerar på min blogg är fotograferade och copyrigthade till Philip, jag har dock ett tillstånd , jag respekterar den lag som finns,  att publicera de bilder jag finner fina, det är de flesta men jag måste tyvärr välja, en och annan bild har vi tagit själva men det är inte många.

Jag och Åke  vill önska  Philip, Solveig,Alicia, Bea , Magnus , Justin , Joshua, samt all vänner och alla vi känner ett underbart 2010

 

2010 skall bli ännu bättre när det gäller bloggande hoppas jag!!!

jul_brasa

 

2009 övergången till 2010 tänker vi fira med Oxfile samt Philip´s specialpotatis, sedan skall vi avsluta med ett glas champange. Åke står som vanligt för matlagningen i familjen, jag uppdaterade bloggen och min hemsida istället. Det var väl en bra arbetsfördelning!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *